Lessen

Lessen/Clinic

Paardrijlessen


Paardrijlessen aan volwassenen worden zo veel mogelijk 's ochtends gegeven. We besteden veel aandacht aan de houding en zit van de ruiter. Dit om blessures bij de ruiter, maar ook bij het paard, te voorkomen. Je kunt kiezen voor privéles of les in een groepje van maximaal vier personen. Je kunt gebruik maken van onze bak met je eigen paard, maar je kunt ook les volgen op één van onze paarden. Daarnaast is het mogelijk om les te volgen met je eigen paard op je eigen lokatie.


Voor een afspraak kun je het beste even bellen of langskomen.Ponyrijlessen


Ook kinderen zijn natuurlijk welkom bij Helen Admiraal. Er staan meerdere pony’s voor jullie klaar, variërend in grootte en karakter, van klein tot groot en van superbraaf tot een tikkeltje ondeugend. Ook met je eigen pony ben je van harte welkom! De ponyrijlessen zijn op maandag van vier tot zes, op woensdag van twee tot vijf, op vrijdag van half vier tot half zes en op zaterdag van half tien tot half twee. De groepslessen varieren van beginners tot gevorderden. Onze doelstelling is om kinderen in ongedwongen sfeer spelenderwijs te laten kennismaken met de pony. Leren begrijpen hoe een pony denkt en reageert is ook een belangrijk aspect van de lessen. Vanaf het begin is het belangrijk te weten dat de pony een kuddedier en een vluchtdier is, en daar ook naar handelt. In de beginnerslessen wordt daarnaast gewerkt aan de houding, zit en balans. Eerst in stap en draf. Wanneer de zit en het evenwicht voldoende bevestigd zijn en het sturen ook een beetje wil lukken, komt de galop erbij. Daarna komen de moeilijkere oefeningen en het verfijnen van de hulpen aan bod!


Twee keer per jaar start ik met een groepje beginnende ruiters op woensdagmiddag van vijf tot zes; zij krijgen eerst 10 voltigelessen. Voltige is een soort gymen op en naast het paard. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs met de pony aan het werk te gaan. Ze leren onbevreesd met de pony om te gaan, onafhankelijk op het dier te zitten of het nu stapt of draaft of galopeert. Ook ontwikkelen ze een goed ritmegevoel, wat ook bij het ponyrijden goed van pas komt! Na deze eerste tien lessen krijgen de kinderen nog een aantal privelessen aan de longeerlijn. Als ze dit goed onder de knie hebben mogen ze in een groepje aan de gewone lessen deelnemen.


De rijlessen worden altijd in de buitenlucht gegeven. Paardrijden is een buitensport en ik wil iedereen vooral laten genieten van de vele mooie dagen die het Hollandse klimaat te bieden heeft! Ook is het uitzicht op de molen en op de veulentjes in de wei in de aangrenzende weilanden zeer de moeite waard. Tel daarbij op het geluid van de vele weidevogels, en het gevoel van buitenleven is compleet! Een enkele keer is het te koud of te nat om echt buiten te rijden. Dan worden er theorielessen gegeven. De theorielessen zijn afgestemd op het niveau van de groep en kunnen varieren van uitleg over het harnachement, tot een theorieles over houding en zit. Bij deze theorielessen horen ook weer een aantal oefeningen op bijvoorbeeld een joggingbal, balanceboard en op het houten paard.Clinic


Voor externe ruiters die zich willen verdiepen in hun houding en zit, bieden we een leuke en leerzame clinic:

Clinic; Hoe zit ik goed? Wanneer ben ik recht? Ontspannen... Hoe doe je dat


De ruiter die ontspannen en in balans zit, daarbij de hulpen precies kan plaatsen en doseren is een fijne ruiter voor het paard. Het paard kan onder zo’n ruiter veel makkelijker bewegen dan onder een ruiter die de ontspanning en balans nog niet (helemaal) kan vinden.  We willen graag als een goed geoliede machine bewegen met ons paard, maar soms voelt het of bepaalde schroefjes wel een beetje olie kunnen gebruiken…. Waar ligt dat nu aan en wat kunnen we eraan doen? En niet onbelangrijk; kan je paard misschien ook beter bewegen als wij die schroefjes wat losser draaien? 


Tijdens een clinic van Helen Admiraal Paardrijschool wordt je je bewust van waar je scheef zit en waar je spanning zet; jezelf recht opstapelen en de schroeven wat losser draaien is de olie die jullie bewegingsschema makkelijker maakt! Het leuke is dat het paard laat zien wanneer je goed zit; de gangen worden makkelijker en hij laat, soms zelfs met een zucht, het bit los…

 

Kosten; € 75,- per persoon (minimaal 4 deelnemers).

 

Duur dagdeel, waarvan 3 kwartier theorie en per persoon een half uur privéles op het paard. Tijdens de privélessen wordt aan de overige deelnemers d.m.v. oefeningen op een bal, balanceboard etc. gewerkt aan ruiterbalans en ontspanning.

Prijslijst

Losse les

10-lessenkaart

Kinderen 6- 12 jaar privéles half uur

€22,50

€185,00

Kinderen 6 - 12 jaar groepsles uur

€17,50

€140,00

Kinderen 14 - 18 jaar priveles half uur

€22,50

€185,00

Kinderen 14 - 18 jaar groepsles uur

€20,00

€170,00

Volwassenen privéles half uur

€25,00

€200,00

Volwassenen groepsles** uur

€25,00

€200,00

**Groepsles maximaal 5 personen


Bij verhindering svp de les minimaal 24 uur van te voren afzeggen, anders wordt de les doorberekend.


Een kaart is drie maanden geldig. Tien lessen moeten dus binnen drie maanden  (13 weken) gereden worden. Een afgezegde les kan in overleg op een ander tijdstip ingehaald worden.

Prijslijst reguliere lessen

Helen Admiraal, Uitgeest.

Alle rechten voorbehouden.

e-mail: info@helenadmiraal.com

Mobiel: 06 2550 7970

KvK nr 54954010