Paardencoaching

Paardencoaching

Je groeit niet omdat een ander zegt dat het anders moet

Je groeit pas als je gevoeld hebt dat het anders kan

      - Content Coaching


Natuurlijk wil je …..


  • Jezelf écht leren kennen en daarmee weer grip krijgen op je leven
  • Jouw rol, verantwoording en kracht begrijpen in privé en/of zakelijke relaties
  • Patronen leren herkennen en ombuigen
  • Leven in plaats van geleefd worden….


Maar hoe?


Coachen met de inzet van paarden is een fijne en zeer effectieve manier om jezelf bewust te worden van de vaste patronen in je leven. Die bewustwording is een eerste stap bij het starten van nieuwe, beter voelende patronen en gedragingen.


Tijdens de omgang met het paard komen zaken die we in het dagelijks leven tegenkomen op een natuurlijke manier naar voren: communicatie, assertiviteit, creativiteit, leiderschap, relaties, vertrouwen, grenzen aangeven, etc.


De prachtige oer-Hollandse locatie van Helen Admiraal Paardrijschool biedt een veilige en rustige setting. Haar paarden zijn lief en evenwichtig. Er is letterlijk en figuurlijk heel veel ruimte voor een krachtige sessie,  mooie ervaringen en nieuwe inzichten. 


Klik hier om een afspraak te maken


De coach


Annette begeleidt als sociaal pedagogisch werker al zo’n 20 jaar, met hart

en ziel, mensen met een specifieke zorg- of begeleidingsvraag.

In 2017 is zij haar eigen welzijnspraktijk, Content Coaching, gestart en is ze de

coachopleiding Equine Assisted Coaching gaan volgen aan Educatief Centrum

Keulseweg.


Waar ze voorheen vooral mensen bereikte met een medische indicatie is ze zich

in haar eigen praktijk gaan focussen op het welzijn van andere doelgroep:

Mensen die het verlangen voelen naar antwoorden en persoonlijke groei, die

nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer is en niet vies zijn van een beetje hulp.

Mensen die actief worden wanneer hun onderbuikgevoel ze vertelt dat het niet lekker loopt en hiermee aan de slag durven. Daar zijn mensen op hun best en daar is coaching het meest zinvol.


Naast dat de inzet van mensenkennis en paardenkracht in paardencoaching ontzettend effectief is, is coaching onder begeleiding van Annette en de paarden vooral ontzettend leuk! Antwoorden dienen zich namelijk vaak pas aan als er ruimte is voor humor, relativeringsvermogen en acceptatie. Dit maakt een probleem luchtig, tastbaar en beter te behappen. Hiervoor ben je bij Content Coaching ontzettend aan het goede adres.


* Ervarings- en oplossingsgericht * Doeltreffend * Dynamisch * Intuïtief * Doortastend * Geduldig * Zonder oordeel*  * Luchtig * Leuk * Goud eerlijk en oprecht *


Nieuwsgierig? Zelf ervaren? Neem vandaag nog contact op!

Annette Geenen-Prins  06-15082124  Info@content-coaching.nl  www.content-coaching.nl


Paardencoaching Annemiek

De coach


Ik voel me al mijn hele leven tot paarden aangetrokken. Als kind was ik een echt “paardenmeisje”. De paardrijles was voor mij het hoogtepunt van de week. Halverwege de middelbare school verdwenen de paarden uit mijn leven, maar door de lessen van mijn dochter wilde ik zelf ook weer rijden. Via, via kwam ik bij Helen Admiraal terecht: een kleinschalige paardrijschool met veel persoonlijke aandacht voor zowel de ruiter als het paard.


Tijdens mijn coachingsopleiding Equine Assisted Coaching aan het opleidingscentrum De Keulseweg, heb ik bij Helen een aantal proefsessies gedaan. Zo ontstond het idee om samen coaching met paarden aan te bieden. De opleiding Equine Assisted Coach van de Keulseweg is door de NOBC0 (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) inhoudelijk geaccrediteerd.


Ik sta ingeschreven bij KREAC, het kwaliteitsregister van de equine assisted coaches. KREAC hanteert een beroepscode die is afgestemd op het coachen met paarden.


Voor mijzelf betekenen paarden rust, plezier en een bron van inspiratie. Door met paa  te coachen heb ik ontdekt dat paarden ons goed kunnen helpen om onszelf beter te leren kennen.Coachen met paarden……waarom?


Een coachsessie met een paard is om een aantal redenen anders dan een “gewoon” coachingsgesprek. Op de eerste plaats natuurlijk vanwege de rol van het paard, maar ook omdat je niet binnen bent, maar buiten en omdat je niet stil zit, maar actief bezig bent.


Een coachsessie met een paard betekent leren door te ervaren, door te doen en te experimenteren met je eigen gedrag. Het paard reageert op jouw gedrag en geeft je informatie over jezelf. Je leert jezelf dus beter kennen. Daarnaast stelt het paard je in staat om eens ander gedrag uit te proberen. Een paard reageert steeds vanuit het hier en nu en zal daarom steeds opnieuw op jouw gedrag reageren.


Wat maakt het paard zo geschikt om mee te coachen?


Paarden zijn prooidieren. Om te overleven vluchten ze voor alles wat hen bedreigt. Ze houden hun omgeving en elkaar dus goed in de gaten en letten daarbij vooral op elkaars lichaamstaal. Ze zijn als het ware specialisten in non-verbale communicatie. Dat maakt ze uitermate geschikt voor het coachen. Ze reageren niet op wat je zegt, maar op je gedrag, je energie en je intenties.


Omdat paarden ‘in het hier en nu’ leven, kun je tijdens de sessie experimenteren met wat voor jou werkt. Pak je iets op een andere manier aan, met een andere overtuiging, een andere mindset of een andere energie, dan zal het paard anders reageren. De (oordeelloze) reactie van het paard in de oefening, geeft je informatie over wat je non-verbaal overbrengt.


Kortom, een paard is zo geschikt om mee te coachen…..omdat het een paard is!


 

De sessie in het kort


Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we de wederzijdse verwachtingen en de coachvraag. Dit duurt ongeveer een half uur. Ook bespreken of het om een losse sessie gaat of om een traject.


Na de intake ga je in een omheinde ruimte (de bak) aan de slag om een aantal activiteiten met het paard te doen. Deze activiteiten zijn altijd vanaf de grond (dus nooit zittend op een paard!). Je hoeft dan ook geen ervaring met paarden te hebben voor deze manier van coachen.


Je krijgt alle tijd en ruimte om de uitgelegde activiteit uit te voeren. Doe het op jouw manier, daar gaat het met coachen om.


Als je klaar bent met de activiteit, bespreken we deze samen. Jij vertelt wat jij hebt ervaren en ik vertel wat ik bij het paard heb gezien. Met name de reacties van het paard tijdens de oefening zullen gespreksonderwerp zijn. Het paard geeft je terug hoe jouw innerlijke beleving over is gekomen. Ook bekijken we of er verbanden zijn tussen wat er tijdens de activiteit is gebeurd en hoe het gaat in je dagelijks leven (thuis, op je werk of waar dan ook).


Nadat we de activiteit hebben besproken krijg je de gelegenheid om de activiteit of een deel ervan nog eens te doen. Zo vaak als je wilt. Dit zijn de momenten waarop je kunt onderzoeken en ervaren wat er gebeurt als je je gedrag verandert.


Iedere coachsessie is persoonlijk en dus anders, maar over het algemeen zullen sessies zoals hierboven beschreven verlopen.


 

Het vervolg


In iedere volgende sessie beginnen we met een terugblik op de voorgaande sessie. Is er iets van de vorige keer dat je is bijgebleven, waar je deze keer verder mee zou willen? Is het gelukt om veranderingen door te voeren in je dagelijks leven? Hoe hebben deze uitgepakt?


Tijdens iedere coachsessie ligt de regie bij jouzelf. Welke activiteit wil je uitvoeren en zijn er eventueel onderdelen die je op een andere manier zou willen proberen?Afsluiting


Een coachtraject wordt afgesloten op het moment dat je coachvraag beantwoord is. Als je voldoende handvatten hebt om in je dagelijks leven de gewenste verandering te bereiken, sluiten we het traject af.De paarden


De paarden van Helen kunnen zich op een natuurlijke manier gedragen. Ze worden in een kudde gehouden en staan het hele jaar door buiten. Omdat ze zich op een voor hen passende wijze kunnen gedragen, zijn ze mentaal stevig en daardoor heel geschikt om mee te coachen.


 

De kosten


Een enkele coachingsessie kost €90,00 (incl. BTW),

Een traject van drie sessies kost €250,00

Een traject van vijf sessies kost €420,00

Helen Admiraal, Uitgeest.

Alle rechten voorbehouden.

e-mail: info@helenadmiraal.com

Mobiel: 06 2550 7970

KvK nr 54954010