Nieuwbrief

Nieuwsbrief mei 2018

Beste ruiters en paardenliefhebbers,


Hierbij ontvang je de dertiende nieuwsbrief van Helen Admiraal Paardrijschool! Door middel van deze brief wil ik iedereen die geïnteresseerd is in de paardrijschool op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en plannen. Meer informatie kun je vinden op de site www.helenadmiraal.com

Nieuwe aanwinst; Lot!


Lot is eind vorig jaar bij ons gekomen. Ze is 6 jaar oud en meet 1.43m.  Het is een platenbonte tinker met een superlief karakter!Lot

Kootje


Helaas ook tegenslag. Kootje heeft de ziekte van cushing. Een ziekte met een hoop nare verschijnselen; de kans op hoefbevangenheid is groot, snel infecties en in Kootjes geval viel ze ook vaak flauw. Met de medicijnen die ze dagelijks krijgt gaat het nu een stuk beter met haar. Ze zal wel altijd op de medicijnen moeten blijven.


Kootje

Vrijwilligers


De paardrijschool zou niet kunnen bestaan, of in ieder geval niet zo paradijselijk kunnen zijn zonder de niet aflatende hulp van vrijwilligers!

Henk is natuurlijk onze rots in de branding. Hij is elke doordeweekse ochtend aanwezig om, in de winter, de stallen te doen en de paarden te verzorgen. In de zomer worden bomen en struiken door hem gesnoeid en hekken en bedrading bijgehouden. Daarnaast is hij natuurlijk veel bezig met zijn eigen paard Knilles. Zijn specialiteit is longeren met dubbele lijnen. 


Sandra, mede-eigenaar van Knilles en vriendin van Henk, helpt ook graag mee met de paardrijschool. Ze helpt graag bij het organiseren van leuke dagen voor de kinderen en hand- en spandiensten waar nodig!


Nienke is het derde baasje van Knilles; zij rijdt wedstrijden met hem! Zij heeft ook veel kennis over paarden en signaleert het dan ook snel als er problemen zijn. Daarnaast verzorgt ze af en toe een gezellige les!


Talitha heeft ook de Akasha opleiding gedaan en heeft haar paard Rabanne bij ons staan. Ook zij geeft af en toe les bij ons.


Desiree is op vrijdag altijd aanwezig om paarden te verzorgen, in de winter hooinetten te vullen en te assisteren bij het opzadelen en afzadelen. Daarnaast heeft ze een speciale band met Sietske. Ze heeft haar menbewijs gehaald voor enkelspan en dubbelspan rijden en is bezig Sietske te beleren voor de kar! Daarnaast hebben Desiree en Helen samen een cursus sportpaardenmassage gedaan, en krijgen de paarden en pony’s af en toe een heerlijke massage!


Sinds een paar maanden is Annette van Content Coaching ook regelmatig bij ons aan het helpen met het stalwerk en het verzorgen van de paarden.


Daarnaast zijn Emma en Diede vaak aanwezig om te assisteren bij alle mogelijke werkzaamheden, van zadels poetsen tot paddocks schoonmaken, longeren van paarden die wat extra beweging nodig hebben etc.


Op zaterdagochtend zijn er ook meerdere meiden die helpen met alle werkzaamheden en ook zijn er ouders die tijdens de lessen graag hun handen uit de mouwen steken. Alle vrijwillligers denken ook mee over kleine en grote veranderingen. Zou je zelf ook graag enkele uren per week mee willen helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Goldie
Sietske
Trampoline

Gebruik microfoon en oortjes


Het gebruik van de microfoon en de oortjes wordt door iedereen als prettig ervaren. Bijna iedereen heeft een eigen oortje. De designoortjes die via mij verkrijgbaar zijn bevallen erg goed. Het is wel altijd even opletten om de ontvanger na gebruik weer uit te zetten en netjes op te bergen bij het laadstation. Het is al gebeurd dat iemand een ontvanger in de jaszak had laten zitten en deze vervolgens in de was heeft gedaan, waardoor de ontvanger kapot is gegaan en er een nieuwe gekocht moest worden. Gelukkig is iedereen wel verzekerd voor dit soort incidenten, maar voorkomen is toch beter!


Planning


Naast de gebruikelijke paardrijlessen organiseert Helen Admiraal Paardrijschool speciale evenementen. Voor 2018 staan de volgende evenementen op de planning; 


  • meivakantie 4 x vrijrijden voor de prijs van 3!


  • 3 juni proevendag


  • 23 juli ponykamp 6 – 12 jaar


  • 30 juli ponykamp 11 – 16 jaar


  • 30 september ride and run om de baan


  • 4 november proevendag
Lyza


Zondag 3 juni proevendag

Op deze dag kunnen kinderen een dressuurproef rijden. Er kunnen maximaal 4 kinderen per pony of paard per dag deelnemen. Inschrijven kan tot 26 mei per mail of via whatsapp. kosten 2 strippen van je groepsleskaart.


Svp aangeven op welke pony/paard je wilt starten; dit is echter geen garantie dat je ook op deze pony of dit paard kunt starten, wel wordt zoveel mogelijk met de voorkeur rekening gehouden. Een tweede keuze opgeven mag natuurlijk ook.


De proevendag begint ‘s-morgens met het poetsen van je paard of pony.  Staart en witte voetjes moeten natuurlijk gewassen worden. Daarna mag de pony ingevlochten worden. Hier ben je zo twee uurtjes mee bezig. Daarna start het losrijden; iedereen krijgt een half uur de tijd om los te rijden, daarna mogen ze de baan in om de proef te rijden. Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooie rozet, en degenen met de meeste punten gaat met de beker naar huis!  We maken er gezellige dagen van, ouders en bekenden zijn van harte welkom om te komen kijken.Iris, Bonita en Wolfje

Ponykamp II is van 31 juli t/m vrijdag 4 augustus en is bedoeld van kinderen van 11 t/m 15 jaar.


Interesse? Je kunt je inschrijven door middel van een inschrijfformulier dat je per mail op kunt vragen (info@helenadmiraal.com).  Er kunnen dit jaar maximaal 12 kinderen per kamp deelnemen.


Zodra ik het inschrijfformulier heb ontvangen houd ik voorlopig een plekje voor je vrij, maar je inschrijving is pas definitief als de betaling gedaan is. De kosten voor een ponykamp bedragen voor leden €235  per week.  En voor niet leden 265 euro per week.
Ponykamp

Ja, ook dit jaar worden er weer ponykampen georganiseerd! Het Ponykamp I vind plaats in de eerste week van de grote vakantie; van maandag 24 juli tot en met vrijdag 28 juli. Deze  week is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het programma loopt voor beide weken van negen uur ‘s morgens tot half negen ‘s avonds; voor lunch en warm eten wordt gezorgd. De hele week draait om de pony en het paard; er wordt veel gereden, we doen voltige, dressuur, springen, grondwerk en spelletjes met de pony’s en er zijn weer leuke demonstraties ’s avonds. Het programma de eerste week is natuurlijk ook wat speelser, het programma voor de tweede week wat uitdagender. De ouders zijn bij de demonstraties ook van harte welkom!

Ride and Run


Wat hebben paardrijden en hardlopen met elkaar te maken? Nou tijdens ride and run heel veel! Hardloper (persoon 1) en ruiter te paard (persoon 2) leggen samen zo snel mogelijke een afstand af! Je kunt kiezen uit 2,5 km (5 rondjes om de baan)  5km (10 rondjes om de baan). De hardloper mag het paard of de pony eventueel aan een touwtje vasthouden, op deze manier is het ook voor de beginnende ruiters veilig om deel te nemen!

Dus ruiters, train je vader, moeder, broer, zus of buurvrouw! En schrijf je samen in! Kosten; 1 strip van je kaart.

de Baan

Leskaarten


De leskaart is 3 maanden geldig. Indien een les afgezegd wordt, kun je kijken of je deze op een ander tijdstip in kunt halen.


Lessen die minder dan 24 uur voor aanvang van de les door een ruiter wordt afgezegd, worden doorberekend. Dit  staat ook vermeld

op de website. De kosten voor de paarden gaan ook altijd door! Lessen die door weersomstandigheden of ziekte van mijzelf worden afgezegd, zijn uiteraard voor mijn rekening.


Vrijrijden


Zondagochtend kan er ook altijd onder toezicht vrij gereden worden. Dit kan om half twaalf. Een leuk moment om eens zelf aan de slag te gaan met je paard of pony. Hiervoor wordt ook gewoon 1 strip van je kaart afgeschreven. Het is leuk om te zien dat juist de ruiters die ook regelmatig zelf aan het rijden zijn, snel vooruitgang boeken!


Leasen


Heb je altijd al een eigen paard of pony willen hebben? Helen Admiraal Paardrijschool biedt je de lusten van een eigen paard, maar zonder de lasten. Het is mogelijk om 2 of 3  of 7 dagen per week een pony of paard te leasen. Alle kosten voor de verzorging en onderhoud van het paard zijn inbegrepen. Ook leuk om kado te geven of te krijgen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Helen via whatsapp 06-25507970  of een mail naar info@helenadmiraal.com


Nieuw; Paardencoach Annette

(aangeleverd stukje)


Mijn naam is Annette. Ik ben bijna 43 jaar jong en woon in Koog aan de Zaan.


Sinds afgelopen januari doe ik bij Helen de praktijkopdrachten voor mijn opleiding Equine Assisted Coaching (paardencoaching). In juni zal ik naar alle waarschijnlijkheid mijn diploma op zak hebben en ga ik officieel beginnen als paardencoach via mijn eigen welzijnspraktijk Content Coaching.


Ik beschouw mezelf als absolute bofkont dat ik op deze mooie plek, met deze gezellige mensen en met zoveel fijne paarden mijn ontzettend leuke vak uitoefenen mag.


Mocht je vragen hebben rondom de paardencoaching of een keer een kennismakingsgesprek of sessie willen plannen, dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen via Whatsapp 06-15082124 of via de mail info@content-coaching.nl


Groetjes en vast tot gauw ziens bij Helen


Kinderfeestjes


Leuk, je kinderfeestje vieren bij de paardrijschool! Met je vriendjes en vriendinnetjes leren poetsen en daarna de pony’s zo mooi mogelijk versieren! Daarvoor zijn linten, kralen, stickers etc. aanwezig. Van het resultaat natuurlijk mooie  foto’s maken en daarna rijden, al dan niet onder begeleiding van iemand die ernaast loopt. We doen spelletjes te paard, in de pauze is er chips en limonade en na afloop krijgt iedereen een mooi ponydiploma mee naar huis! Voor vragen kun je contact met me opnemen.


Een stukje van Annemiek over het leasen:


Sinds een jaar of vijf heb ik elke dinsdagochtend les van Helen. Superleuk en als ik terugdenk aan hoe ik toen reed, heb ik echt veel geleerd! Maar ik wil natuurlijk nog veel beter leren rijden en daarom lease ik sinds afgelopen november Iris. Ik lease haar voor één dag in de week. Dat betekent dat ik elke zondag zelf kan bepalen wanneer ik ga rijden én wat ik dan precies ga doen. Dat laatste was trouwens in het begin nog best even lastig. Ik was zo gewend aan Helen die zei wat ik moest doen dat ik me een beetje onthand voelde. Ik moest opeens ook zelf bedenken of het goed ging en wat ik beter anders zou kunnen doen! Eerlijk gezegd vroeg ik me in het begin af of ik er wel iets van zou leren. Maar na een paar keer merkte ik dat het eigenlijk een hele goede manier is om te leren. Juist omdat er niemand was om me les te geven, ging ik meer mijn best doen om zelf te voelen of het goed ging of niet en om meer te letten op de signalen die Iris geeft. Een ander voordeel is natuurlijk dat ik op mijn “lease-dag” precies dat kan oefenen wat ik wil. Soms geeft Helen me in de les een tip waar ik dan op zondag mee aan de slag kan. Zo is er altijd wel iets dat ik extra kan oefenen. De combinatie van les krijgen en zelf oefenen bevalt me heel goed. Ik rij nu dus twee keer in de week op Iris en merk dat we elkaar steeds beter leren kennen en echt een band met elkaar krijgen. Ik vond haar al erg leuk, maar ben nu serieus verliefd op haar!


Iris

Helen Admiraal, Uitgeest.

Alle rechten voorbehouden.

e-mail: info@helenadmiraal.com

Mobiel: 06 2550 7970

KvK nr 54954010