Pony's en Paarden

Pony's en Paarden

Lot


Geslacht: merrie


Ras: tinker


Geboortedatum: 21-01-2012


Stokmaat: 1.43m


Kleur: zwart en wit


Aftekeningen: platenbont


Lot is eind 2017 bij ons gekomen. Ze is nog wat jong en daardoor iets minder geschikt voor onervaren ruiters. Voor de ruiters met al wat meer ruitergevoel (een goede schuifarm en een onafhankelijke zit) is het een heerlijk paardje aan het worden! Ze is vlot, maar niet gestrest, ze springt ook erg mooi en wordt steeds zelfverzekerder. Toen ze kwam heb ik helaas haar prachtige lange sokken af moeten scheren, omdat bleek dat ze mijt had, en haar staart was door een veulen ingekort, dus ze ziet er nog wat gekortwiekt uit, maar dat komt helemaal goed!

Kootje (officiele naam Ko)


Geslacht: merrie


Ras: Welshpony


Geboortejaar: 1998


Stokmaat 1.19m


Kleur: zilvervos


Kootje kwam bij ons in 2005 als een leuke maar schrikachtige pony.

Inmiddels is Kootje een superbrave pony die alles leuk vindt en er zelfs niet meer van schrikt als de ruiter er op zijn kop op gaat staan! Kootje heeft last van zomereczeem, wat betekent dat ze allergisch is voor muggesteken. Daarom heeft ze, als de winter om is, direct een eczeemdekentje om die haar beschermt tegen de muggen.

Lyza


Geslacht: merrie


Ras: onbekend


geboren 23-04-2007


Stokmaat: 1.44m


Kleur: vos


Aftekeningen: bles en voorbeen links en voorbeen rechts wit sokje, rechterachterbeen half witbeen.


Lyza is begin 2016 bij ons gekomen. Ze was wel zadelmak maar verder was ze nog niet veel gewend. Gelukkig heeft ze een rustig karakter en hebben we de training gemakkelijk op kunnen pakken. Inmiddels staat ze netjes aan de hulpen en doet ze gezellig met de lessen mee. Ook aan gekke dingen als voetjes afspuiten, wassen, paardenvoetbal en dergelijke moest ze erg wennen, maar vindt ze nu erg leuk!  Ze vindt het heerlijk om lekker gepoetst en vertroeteld te worden!

Iris


Geslacht: merrie


Ras: half arabier


geboren 8-4-2007


Stokmaat: 1.47m


Kleur: bruin


Aftekeningen: klein wit kolletje en rechts achter wit sokje.


Iris is in januari 2016 bij ons gekomen. Toen we haar kregen was ze erg dik en licht hoefbevangen. De training hebben we dus heel rustig op moeten pakken. Voor de meer ervaren ruiters is het inmiddels een droompony. Ze heeft heerlijke gangen, kan heel verzameld lopen maar ook ontzettend goed verruimen! Daarnaast zijn haar zijgangen ook heel goed en staat ze superlicht aan de hulpen. Springbalken vindt ze nog wel erg spannend, dus daar laten we haar rustig aan wennen!

Goldie (officiele naam Stallions Goldie)


Geslacht: merrie


Ras: onbekend


Geboortejaar: 2003


Stokmaat: 1.65m


Kleur: goudvos


Aftekeningen: druipkol, witte vlek op bovenlip. Twee witte voetjes achter.Goldie is sinds het voorjaar van 2010 bij ons. We hebben haar conditie heel rustig aan op moeten bouwen, omdat ze bij de vorige eigenaar bijna 24 uur per dag 7 dagen per week binnen heeft gestaan. Het is nu een erg fijn paard om mee te werken!

Mees (officiele naam Boszicht's Meesje)


Geslacht: merrie


Ras: Welsh K


Geboortedatum: 19 april 1995


Stokmaat: 1.54m


Kleur: bruin


Aftekeningen: smal toelopende bles, sneb. Links voor sok, links achter sok, rechtsachter half witbeen.


Mees is in 2015 bij ons gekomen. Ze stond op een stal waar hoofdzakelijk grotere ruiters reden en daar was ze te klein en te rank voor. Kinderen vanaf een jaar of 10 voelen zich helemaal op hun gemak op Mees en Mees voelt zich zeer prettig bij deze kinderen! Ze is heel braaf en wordt ook erg enthousiast als de ruiter dat ook wordt!

Sietske (officiele naam Sjitske Fan Stal Swarte Fryske)


Geslacht: merrie


Ras: Fries


Geboortejaar: 2005


Stokmaat: 1.58m


Kleur: zwart


Sietske is in december 2014 bij ons gekomen. Ze is vroeger netjes beleerd en ingereden, maar heeft daarna alleen nog recreatief gereden en een aantal jaren vakantie gehouden. We hebben haar conditie inmiddels opgebouwd, nu moeten we haar nog dressuurmatige kennis bijbrengen. Dat vindt ze allemaal nog wel spannend en moeilijk, maar er zit zeker vooruitgang in!  Sietske is prettig in de omgang. Rustig maar ook werklustig!

Bonita


Geslacht: merrie


Ras: Tinker x Welsh


Geboortedatum: 19-05-2000


Stokmaat: 1.33m


Kleur: wit


Aftekeningen: geen


Bonita is eind 2016 bij ons gekomen. Ik heb haar van Isabel overgenomen. Toen ik haar jaren geleden voor het eerst bij Isabel zag was ik direct fan van haar. Ik was dus ook direct om, toen ik haar mocht kopen! Bonita is erg vlot, maar geeft toch een veilig gevoel. Zowel kleine kinderen als grotere ruiters beleven veel plezier aan haar! Haar galop zit erg gemakkelijk, fijn voor degenen die voor het eerst aan de longeerlijn in galop gaan! Bonita heeft vroeger veel gecrosst, springen doet ze nog steeds erg graag en goed!

Helen Admiraal, Uitgeest.

Alle rechten voorbehouden.

e-mail: info@helenadmiraal.com

Mobiel: 06 2550 7970

KvK nr 54954010